«Я був повний Україною…»: 110 років Уласу Самчуку

19 лютого 2015 р. відкрилась виставка, присвячена 110-ій річниці від дня народження видатного письменника Уласа Самчука (1905-1987). Виставка працює в секторі «Закордонне українство» відділу обслуговування користувачів ОННБ.

До вашої уваги також письмова довідка про письменника, підготовлена співробітниками сектору Єфімовою А.І. та Петровою А.О.

Улас Самчук був уродженцем с. Дермань (тепер Рівненської області), колишнім мешканцем с. Тилявка Шумського р-ну та випускником Кременецької гімназії на Тернопільщині. Не судилося Уласу Самчуку, найвидатнішому українському прозаїку ХХ ст. в діаспорі, отримати диплом лауреата Нобелівської премії, Золоту медаль та чек на солідну преміальну суму, яка б покращала його існування і уможливила появу на світ не менш талановитих творів. Долею обставин шведський король так і не удостоїв цього вихідця з України доброзичливим потиском руки.

Творчий портрет

Створено: 19.02.2015
Переглядів: 1272




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.