Дні пам’яті. Дзвони Чорнобиля

До 30-річчя трагедії на Чорнобильській АЕС 25-26 квітня 2016 р. в ОННБ було проведено “Дні пам'яті: Дзвони Чорнобиля”, яка включала огляд тематичної виставки та годину спомину жертв катастрофи.

25 квітня 2016 р. в ОННБ до 30-річчя трагедії на Чорнобильській АЕС було розпочато “Дні пам'яті: Дзвони Чорнобиля”. Про причини та жахливі наслідки на ЧАЕС розповідає тематична виставка, підготована спеціалістами сектору інформаційного забезпечення з питань екології ДІВ. Виставка представлена чотирма розділами: Чорнобиль: дні випробувань; Наслідки аварії: радіація, життя, здоров'я; Ліквідатори; Чорнобиль в художній літературі. На виставці представлено близько 200 документів, в тому числі архівні публікації 1986 року та найновіші видання, які дають можливість проаналізувати та порівняти інформацію, яка надавалася 30 років тому і сьогодні.

26 квітня 2016 р, в секторі інформаційного забезпечення з питань екології пройшла година спомину для учнівської молоді “Чорнобильських дзвонів відлуння”. Слухачами заходу стали студенти коледжу Академії харчових технологій (понад 30 слухачів). Розповідь про трагедію та наслідки аварії, з оглядом книжкової виставки в головному читальному залі ОННБ провела завідуюча сектором Катерина Максимова.

До 30-річчя Чорнобильської катастрофи працівники ДІВ ОННБ підібрали і впорядкували наявний газетний матеріал про наслідки Чорнобильського лиха. Хронологія подій на основі одеської періодики з травня по грудень 1986 року, який було використаний у документальному фільмі “Чернобыль. Одесские ликвидаторы. 30 лет спустя” (автор Тетяна Милимко, ТРК 7 канал).

Дні пам'яті в ОННБ продовжуються.

Катерина Максимова проводить огляд виставки

Студенти з цікавістю переглядають видання, представлені на виставці

П

Під час години спомину 26.04.2016

Автор документального фільму Тетяна Милимко переглядає архівні матеріали в ОННБ

Фрагмент фільму “Чернобыль. Одесские ликвидаторы. 30 лет спустя”.

Створено: 28.04.2016
Оновлено: 29.04.2016
Переглядів: 1247




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.