Митець виняткового хисту: творчість Івана Кочерги

5 жовтня 2016 р. з нагоди 135-річчя від дня народження видатного українського драматурга ХХ століття Івана Антоновича Кочерги (1881–1952) в ОННБ було проведено бібліографічний огляд книжкової експозиції «Митець виняткового хисту: творчість Івана Кочерги».

Відвідувачі мали нагоду дізнатися більше про життєвий і творчий шлях Івана Кочерги, погортати сторінки унікальних прижиттєвих видань 1930-х років, зокрема видавництва «Рух» («Марко в пеклі», «Алмазне жорно», «Фея гіркого мигдалю» та інші). В них майстерно, часом романтично, а іноді з гумором відтворено його час. Детальніше про життєві принципи та особливості творчості драматурга можна дізнатися з монографії відомого українського театрознавця Наталі Борисівни Кузякіної «Драматург Іван Кочерга».

monografiya-nkuzyakinoyi-dramaturg-ivan-kocherga.jpg

Цікавими для молоді виявились факти з життя Івана Кочерги, які дають уявлення про його тоталітарну епоху. Це п’єси, що написані драматургом на замовлення партії: «Про що жито співає», «Паук у колгоспі» та ін.

unikalni-prizhittyevi-vidannya-1930-go-roku.jpg

В центрі уваги відвідувачів рецензії у періодиці сучасних драматургу театрознавців. Особливою популярністю серед студентства користується одеський журнал «Театральний тиждень» 1926 року видання. У ньому йдеться про тогочасну виставу за п’єсою І.Кочерги «Фея гіркого мигдалю» в Одеському театрі держдрами (нині Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В.Василька).

dialog-z-yunim-chitachem.jpg

З експонатами книжкової виставки відвідувачів ознайомила провідний бібліотекар ВЗГіР Анастасія Фомичова

svitlina-na-pamyat-iz-studentami-412-yi-grupi-1-go-kursu-mkt.jpg

Серед слухачів викладачі і студенти 412-ї групи 1-го курсу Морехідного коледжу технічного флота НУ ОМА  

Створено: 06.10.2016
Переглядів: 2360




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.