Бібліоурок: "Голодомор – історія свідчить"

30 листопада в рамках декади наукової книги «До Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні» на базі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського відбувся бібліоурок історії «Голодомор – історія свідчить» за участі працівників ОННБ, викладачів та студентів університету.

22.jpg


З кожним роком все більше громадян України, особливо молода генерація, пізнають правду про наслідки великої трагедії – Голодомору 1932-1933 років. Мета бібліоуроку – ознайомити студентів з новими надходженнями із фонду ОННБ з даної тематики, сприяти відновленню історичної пам’яті про голодомори, формувати у молоді повагу до минулого та до людей, які пережили це страшне лихоліття.

6.jpg

Під час доповіді Володимир Сподарець (на фото крайній зліва), кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології ПНПУ імені К.Д.Ушинського наголосив на важливості проведення подібних науково-просвітницьких заходів спільно з ОННБ

Ведуча бібліоурока Валентина Колесникова (на фото друга зліва), провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ під час бібліографічного огляду книжково-ілюстративної виставки «Голодомор крізь призму часу» зосередила увагу на найновіших надходженнях до фонду ОННБ

Серед видань, які викликали підвищений інтерес викладачів і студентів, слід назвати наступні:
1. Горошко С.І., Червінський В.І. Голодомор 1932-1933 років. Українська гуманітарна катастрофа ХХ століття. – Київ.: Україна, 2016, – 180 с.
У книзі розповідається про трагічні події в українському селі, що відбувалися впродовж 1932-1933. Архівні документи, свідчення очевидців голодомору показують причини трагічних подій і української гуманітарної катастрофи ХХ століття.
Режим доступу:
http://catalog.odnb.odessa.ua/opac/index.php?url=/notices/index/342893/default

2. Зінчук М.А. Скарбниці пам’яті. – Чернівці : Букрек, 2014. – 328 с. : іл.
Книга містить спогади відомого українського історика, етнографа, фольклориста Миколи Зінчука. Нелегке дитинство, важкі часи голодомору, ув’язнення у концтаборах – усі ці події оживають на сторінках книги, змушують нас відчути те, що пережив автор.
Режим доступу:
http://catalog.odnb.odessa.ua/opac/index.php?url=/notices/index/IdNotice:315383/Source:default

3. Голодомор 1932-1933 років в Україні : навч. посібник / за ред. С.А. Костя. – Львів : ЛНУ ім. І. Франка, 2012. – 376 с.
У навчальному посібнику з’ясовано причини виникнення, соціальні та морально-психологічні наслідки Голодомору 1932-1933 років в Україні, основні моменти, що стосуються історіографії та джерельної бази дослідження цієї найбільшої глобальної катастрофи, з’ясовано її міжнародний аспект, показано її відображення в український та світовій пресі.
Режим доступу:
http://catalog.odnb.odessa.ua/opac/index.php?url=/notices/index/274434/default

Створено: 30.11.2016
Оновлено: 01.12.2016
Переглядів: 1352




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.