Виставка творів Лариси Дем’янишиної

В рамках бібліотечного проекту «Лесиними стежками» в головному читальному залі ОННБ з 10 лютого розпочала роботу виставка графіки і живопису члена НСХУ Лариси Дем’янишиної «Стояла я і слухала весну…», що присвячена 145-річчю від дня народження Лесі Українки.


На виставці представлено близько трьох десятків творів живопису і графіки, навіяних творчістю Лесі Українки, а також пейзажі та портретні замальовки, виконані нещодавно під час зимового пленеру в Седневі (Чернігівська обл.). Седневську серію Лариса виставляє вперше. Особливе зацікавлення викликає серія робіт із зображення Мавки, виконаних у техніці вільного розпису по шовку.

Автор експозиції також подарувала високополіграфічний альбом-каталог авторських робіт Благодійної мистецької збірки на підтримку Містечка милосердя Святого Миколая та Українського Католицького університету, де представлені роботи багатьох одеських майстрів.


Довідково


Лариса Дем’янишина пройшла ґрунтовну школу професійної підготовки, спершу в ОХУ ім. М. Грекова, згодом на художньо-графічному факультеті ПНПУ ім. К.Д. Ушинського. Вона також рік студіювала в Одеській міжнародній академії мистецтв ім. Леонардо да Вінчі (діяла в 1995-1997 рр.). Серед тих, хто передавав їй свій професійний досвід, такі педагоги і художники як І. Путейко, В. Полнобродський, Н. Мігалатьєва, Е. Серпіонова, О. Слєшинський.

Лариса Дем’янишина – член НСХУ, член Об’єднання митців м. Южного «Новація», голова Южненського міського відділення ВУТ «Просвіта».

Інформація з сайта Міністерства культури України

"Стояла я і слухала весну..."

Створено: 17.02.2016
Переглядів: 1587




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.