Засідання «Бібліографічних студій»

20 травня о 12-й годині у відділі рідкісних видань та рукописів ОННБ в рамках виставки-форуму-2016 під час бібліографічних студій відбудеться презентація нового видання «Твори Михайла Грушевського у фондах Одеської національної наукової бібліотеки», присвяченого 150-й річниці від дня народження видатного вченого, політичного діяча, письменника, літературного критика та публіциста.

До каталогу включено документи, які зберігаються у фондах ОННБ. Вступна стаття висвітлює життєвий та творчий шлях М.С.Грушевського.

Враховуючи унікальність фонду бібліотеки, подано опис штампів, печаток та екслібрисів, які розкривають історичне буття книг М.С.Грушевського, перебування їх у різних бібліотеках та приватних колекціях.

До каталогу також включено листи М.С.Грушевського до М.Ф.Комарова, одеського бібліографа, критика, фольклориста, перекладача, лексикографа та громадського діяча, які зберігаються в ОННБ у відділі рідкісних видань і рукописів. Це перше повне їх оприлюднення. Частково вони були опубліковані в упорядкуванні Г.Д.Зленка в газеті «Чорноморська комуна» (15 жовтня 1991 р.). Листування має переважно діловий характер, але є згадки про громадські події, а також події з побуту вченого, супроводжується науковим коментарем.

Видання стане у нагоді науковцям, а також усім тим, хто цікавиться історією України.

Програма

Створено: 18.05.2016
Оновлено: 27.05.2016
Переглядів: 1243




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.